AnJo Allee

AnJon Tarina
Harrastuksesta ammatiksi.

Olen harrastanut hattuja lähes koko ikäni. Suunnittelin ja tein niitä omaksi ilokseni. Pidän erikoisesti 1920-luvun flapper-tyylistä ja vanhasta jazzista.

Olen valmistanut hattuni aina huolellisesti perinteiseen käsityöläistyyliin, huopa-aihioista ja perustuen perinteisiin 1920-luvun hattutukkien luomaan designiin ja tunnelmaan. Hatut täydensin niihin sopivilla koristeilla. Kaupungilla liikkuessani huomasin että hattuni herättivät huomiota, kiinnostusta ja ostohaluja. Ihmiset tulivat luokseni kysymään, voisinko myydä päässäni olevan hatun tai voisinko valmistaa sellaisen.

Anjo Allee design syntyi kädentaidosta, yksilöllisyydestä ja kyvystä nähdä asiakkaan persoonallisuus.

Valmistin hattuja ensin Imatran kodissamme, ja kun hattujen alkaessa valloittaa jo makuuhuonettamme, mieheni sai varmaan tarpeekseen ja vuokrasi tyhjän liiketilan alakerrasta. Niin avattiin Imatralle ateljee ja syntyi idea brändistä AnJo Allee.

Brändin nimi AnJo syntyi etu- ja sukunimestäni, Anita Jokinen. Sitä ei voinut kuitenkaan rekisteröidä suoraan, koska se tarkoittaa enkeliä portugalin kielessä. Allee lisättiin koska se sopi mielikuvaan tekemieni hattujen suojaavasta vaikutuksesta.

Ideaa silloin tutkittaessa huomasimme hattuja valmistavan alan olevan Suomessa ja nyt myöhemmin myöskin Ruotsin puolella henkitoreissaan. Suomen viimeiset hattuprässäämöt ensin Turussa ja sitten Helsingissä sulkivat ovensa. Halusta säilyttää vanhaa, kauniit perinteiset hattutukit ja valmistusvälineet alkoivat pikkuhiljaa kerääntyä meille. Hattujen tekoon tarvittavien välineiden lisääntyessä, vuonna 2019 päätimme muuttaa tuotannollisista ja logistisista syistä Orimattilaan. Yrityksen on hyvä toimia lähellä asiakkaitaan.

Anjo Allee on perheyritys, joka myy ja markkinoi itse valmistamansa tuotteet suoraan asiakkailleen messuilla ja näyttelyissä pohjoismaissa sekä tehtaanmyymälässä Orimattilan Kehräämöllä.

Suomalaiset kuluttajat ja kansainväliset asiakkaat suhtautuvat myönteisesti suomalaiseen käsityöhön ja Suomessa perinteitä, eettisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä arvostetaan.

Tulevaisuus tarjoaa uusia haasteita. Asiakas saa itselleen sopivia tuotteita ja ne voi tulevaisuudessa olla muutakin kuin hattuja. Toivottavasti kaikkea ihanaa ja ihmeellistä. Nähdään erilaisissa tapahtumissa ja täällä nettisivuilla. Pyrin palvelemaan kaikkia asiakkaita hyvin. Toivon saavani myös palautetta, jonka avulla pyrin parantamaan yrityksen toimintaa ja palvelua.

Motto:
Hattutehdas, joka on osa historiaa ja pala tulevaisuutta.

AnJo Allee Hats
Pakaantie 1, Kehräämö
16300 Orimattila

0936215-5  

0408010402
anjo.allee@gmail.com
www.facebook.com/AnJos.handmade/

Anjo Online Shop   www.anjo.fi

Kommentit

Tuula Peldan

13.12.2016 12:57

Nämä ovat hienoja ! Toteutatko tilauksesta oman näkemyksen mukaisen ?

Uusimmat kommentit

01.11 | 14:52

Ostin tänään 1.11.2021 ihanan Sekäettä-villapaidan. Siskoni kanssa olin liikkeellä ja sattumalta osuimme ko.puotiin. Olipa mukava yllätys!

25.08 | 11:29

Tassukuvioinen tuote on lemmikin tuhkauurna.

25.08 | 11:26

Hei! Tubbi-talouspaperitelineitä (44€) samoin kuin muitakin Ari Markkolan tuotteita on myynnissä Pron jäsenten verkkokaupassa: https://www.somashop.fi/c/tuotemerkit/ari-markkola

25.08 | 11:04

Kiinnostais tuo talouspaperiteline, ja muukin näistä.
Mikä tuo valkoinen on, missä on tassunjäljet?

Jaa tämä sivu